Norge får dyrepoliti

Blir prøveprosjekt i Sør-Trøndelag.

EGEN ENHET: Det skal opprettes en egen dyrepoliti-enhet, først i Sør-Trøndelag politidistrikt. Her hundevalper konfiskert av tollerne på Svinesund. Foto: Tollvesenet
EGEN ENHET: Det skal opprettes en egen dyrepoliti-enhet, først i Sør-Trøndelag politidistrikt. Her hundevalper konfiskert av tollerne på Svinesund. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Regjeringen skal for første gang i norsk historie teste en ordning med dyrepoliti.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) varsler at regjeringen skal gjennomføre et prøveprosjekt for dyrepoliti, skriver Nationen.

- Det er ingen hemmelighet at Frp har vært opptatt av at vi skal få til en form for dyrepolitiordning. Jeg og justisministeren har innledet et tett samarbeid der vi skal se på hvordan vi kan organisere et slikt arbeid, sier Listhaug.

Arbeidsgruppe Listhaug opplyser at Justisdepartementet og Landbruks- og matdepartementet har satt ned en arbeidsgruppe som skal se på hvordan man skal opprette ordningen.

Gruppa skal finne en modell som skal styrke politiets rolle i saker som omhandler kriminalitet mot dyr. I dag deltok hun på et seminar med Mattilsynet, Økokrim og flere politidistrikter for å diskutere hvordan samarbeidet mellom politi, domstoler og Mattilsynet kan bli bedre i slike saker.

Lave straffer Mattilsynet mener dagens straffer for dyremishandling er mye lavere enn loven tilsier, og at lav kunnskap om dyr hos politiet er en av hovedårsakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.