Norge får en ny antirasistisk organisasjon

Norge har fått en ny antirasistisk medlemsorganisasjon. Lederen blir Mina Adampour, som tidligere ledet Ungdom mot Rasisme.

BLIR LEDER: Mina Adampour (i midten) og mora Afsaneh Adampour, møtte i 2011 kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja da kongehuset inviterte muslimer til samtaler. Nå er Mina Adampour blitt leder i en nystiftet antirasistisk organisasjon. Foto: Lise Åserud / Scanpix POOL
BLIR LEDER: Mina Adampour (i midten) og mora Afsaneh Adampour, møtte i 2011 kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja da kongehuset inviterte muslimer til samtaler. Nå er Mina Adampour blitt leder i en nystiftet antirasistisk organisasjon. Foto: Lise Åserud / Scanpix POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Navnet på den nye organisasjonen var ikke avklart torsdag kveld. Det skulle diskuteres på stiftelsesmøtet på Antirasistisk Senter.

Initiativtakene for den nye organisasjonen mener Norge trenger en ny og tverrpolitisk medlemsorganisasjon for å samle landets antirasister, skriver Klassekampen.

- Behovet er stort fordi vi lever i en tid hvor det er flere destabiliserende faktorer som resulterer i økt migrasjon, og hvor det både reelt og ikke reelt blir flere krysningspunkter mellom det såkalte «oss» og «dem». Se bare på kommentarfeltene, skriver Mina Adampour, som er innstilt som leder i den nye organisasjonen, i en epost til Klassekampen.

Rune Berglund Steen, leder av Antirasistisk Senter, er en av initiativtakerne og er innstilt som styremedlem. Han sier at det mangler en antirasistisk medlemsorganisasjon i Norge og minner om at Antirasistisk Senter en stiftelse, uten medlemmer og lokallag.

- Vi skal være en organisasjon for dem som blir mer opprørt over flyktningene som drukner enn dem som kommer fram, sier Steen.

Thomas Hylland Eriksen, som i en årrekke har sittet i styret for Antirasistisk Senter, blir en del av landsstyret i den nye organisasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer