Norge får erstattet 150.000 influensadoser

Etter at 170.000 doser ble ødelagt ved et uhell ved produksjonsanlegget i Belgia.

ERSTATTES: Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet under framvisningen av den første pallen med H1N1-vaksine på 50 000 doser på Europharma Nordics sitt lager.
Foto: HANS ARNE VEDLOG
ERSTATTES: Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet under framvisningen av den første pallen med H1N1-vaksine på 50 000 doser på Europharma Nordics sitt lager. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Denne uken vil Norge motta 150.000 nye doser av svineinfluensavaksinen etter at 170.000 doser ble ødelagt ved et uhell ved produksjonsanlegget i Belgia.

Helse- og omsorgsdepartementet ble onsdag av GlaxoSmithKline informert om at selskapet allerede denne uken vil levere nye doser som erstatning for pallen med 170.000 doser som ble ødelagt sist uke.

- Jeg er glad for at vaksineprodusenten har reagert så raskt på mitt brev. Dette er gode nyheter for alle i risikogruppen, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen på departementet sine sider.

Hittil har Norge fått levert 756.000 vaksinedoser. Ytterligere 200.000 doser er på vei til Norge og ventet hit i slutten av uken. De 150.000 dosene som vaksineprodusenten nå erstatter kommer i tillegg, slik at Norge i neste uke vil ha mottatt 1.106.000 vaksinedoser.

- I lys av Norge for tiden opplever en kraftigere økning i antall syke og smittede enn andre land i regionen påpekte vi det urimelige i at Norge alene skulle bære konsekvensene av et uhell som skjedde hos produsenten, sier Strøm-Erichsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.