Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge får erstattet 150.000 influensadoser

Etter at 170.000 doser ble ødelagt ved et uhell ved produksjonsanlegget i Belgia.

ERSTATTES: Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet under framvisningen av den første pallen med H1N1-vaksine på 50 000 doser på Europharma Nordics sitt lager.
Foto: HANS ARNE VEDLOG
ERSTATTES: Overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet under framvisningen av den første pallen med H1N1-vaksine på 50 000 doser på Europharma Nordics sitt lager. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Denne uken vil Norge motta 150.000 nye doser av svineinfluensavaksinen etter at 170.000 doser ble ødelagt ved et uhell ved produksjonsanlegget i Belgia.

Helse- og omsorgsdepartementet ble onsdag av GlaxoSmithKline informert om at selskapet allerede denne uken vil levere nye doser som erstatning for pallen med 170.000 doser som ble ødelagt sist uke.

- Jeg er glad for at vaksineprodusenten har reagert så raskt på mitt brev. Dette er gode nyheter for alle i risikogruppen, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen på departementet sine sider.

Hittil har Norge fått levert 756.000 vaksinedoser. Ytterligere 200.000 doser er på vei til Norge og ventet hit i slutten av uken. De 150.000 dosene som vaksineprodusenten nå erstatter kommer i tillegg, slik at Norge i neste uke vil ha mottatt 1.106.000 vaksinedoser.

- I lys av Norge for tiden opplever en kraftigere økning i antall syke og smittede enn andre land i regionen påpekte vi det urimelige i at Norge alene skulle bære konsekvensene av et uhell som skjedde hos produsenten, sier Strøm-Erichsen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media