Norge får lederrolle

Solheim skal lede arbeidet med handel og klima.

SKAL LEDE: Miljøvernminister Erik Solheim skal lede arbeidsgruppe for handel og klima. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
SKAL LEDE: Miljøvernminister Erik Solheim skal lede arbeidsgruppe for handel og klima. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KØBENHAVN (Dagbladet): Miljøvernminister Erik Solheim fikk i kveld oppdraget med å lede arbeidet med handel og klima på toppmøtet i den danske hovedstaden.Det var Danmarks leder for hele møtet, Connie Hedegaard, som ga Solheim jobben. Den innebærer at han skal konsultere ulike land om klimatiltak og handel. Bakgrunnen er at enkelte i-land ønsker å ha handelsbarrierer mot land som ikke har utslippsreduksjoner. Spørsmålet er hvordan dette skal håndteres.

Solheim får trolig et ansvar sammen med miljøvernministeren fra Singapore for å konsultere med andre land om handel, luftfart og skipsfart.

- NormaltForhandlingene på FN-toppmøtet brøt sammen da u-landene marsjerte ut i protest ved 1320-tida, men Solheim avdramatiserer det hele.- Jeg opplever ikke dette som dramatisk, men mer som et uttrykk for frustrasjon. Dette er normale ting som skjer hele tiden. Det dramatiske her er at vi har kort tid igjen, sier Solheim.

Representanter for flere u-land stormet ut av plenumsmøtet da de følte at de ikke var blitt tilstrekkelig hørt i prosessen med å skape en ny klimaavtale. Kun noen få av alle de afrikanske landene er tilstede i møtene. Flere land blir representert av andre land. Av rundt 190 land, er det 40 - 50 som deltar i plenumssamtalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer