- Norge får ry som bananrepublikk

Forsvarskomiteens leder Hans J. Røsjorde (Frp) mener norske politikere ikke tenker kortsiktig og uten mål i forvaltningsinvesteringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge er i ferd med å skaffe seg et ry som en bananrepublikk, sier Røsjorde til VG i dag.

Norges innkjøp av kampfly og fregatter er i ferd med å stille landet i et dårlig lys ute i verden. Stortingspolitikerne har sagt de vil prioritere anskaffelsene høyt, og i 1999 økte de investeringsrammene med 6 millioner. Nå trekker investeringene ut i langdrag på grunn av politisk uenighet og mulige betingelser om salg av norske produkter til produksjonslandene.

- Håndteringen av fregattsaken og kampfly-saken er sterkt belastende for Norge som troverdig aktør i markedet for forsvarsmateriell, sier Røsjorde.

Han forventer at forsvarsminister Bjørn Tore Godal skjærer gjennom i fregattsaken og sørger for at Stortingets vedtak settes ut i live.

- Jeg sitter igjen med en følelse av at finansministrene, uansett hvilket parti de kommer fra, sitter som norske Onkel Skrue-figurer på den norske pengebingen og helst ser at det ikke brukes fem øre på forsvarsinvesteringer, sier han.

Dagbladet :på nettet

BEKYMRET: Forsvarskomiteens leder Hans J. Røsjorde (Frp) mener Norge er i ferd med å få ry som bananrepublikk etter dårlig styrte forsvarsinvesteringer.