Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge fordømmer angrepene i Syria

Regjeringen går krast ut mot syriske myndigheters brutale framferd mot demokratiforkjemperne i landet.

HITLER: En demonstrant viser fram et bilde med Syrias nåværende president Bashar al-Assad som Hitler. Foto: AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET/SCANPIX
HITLER: En demonstrant viser fram et bilde med Syrias nåværende president Bashar al-Assad som Hitler. Foto: AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Norge fordømmer på det sterkeste den brutale voldsbruken og drapene på fredelige demonstranter i Syria og ber om at all vold mot sivile opphører umiddelbart, sier statssekretær i Utenriksdepartementet Gry Larsen (Ap) til NTB.

- Vi ber syriske myndigheter respektere grunnleggende menneskerettigheter, herunder retten til forsamlings- og ytringsfrihet, sier hun.

Mandag ble minst 25 demonstranter drept i kraftige sammenstøt med syriske sikkerhetsstyrker i byen Deraa. Flere tusen soldater rykket inn i syriske byer i det som så ut som et forsøk på å kvele oppstanden mot regimet.

KrF-leder Dagfinn Høybråten fordømmer voldsbruken mot de folkelige protestene i Syria.

- Dette er nok et eksempel på at autoritære herskere i arabiske land viser sin brutalitet når deres makt blir truet. Det er behov for en demokratisk vår i Midtøsten og for at den arabiske herskertradisjonen erstattes med menneskerettigheter og demokrati, sier Høybråten. Han sier Norge sammen med andre land må gå foran og kreve raske og fredelige reformer.

Norge ber også om at Syria gir journalister adgang til de urolige områdene, etter at de fleste utenlandske journalistene i regionen er blitt utvist fra landet.

- Vi ber om at internasjonale journalister får tilgang til å rapportere fra Syria, sier Larsen.

Fra USA kom det mandag signaler om at amerikanske myndigheter vurderer å innføre sanksjoner mot Syrias president Bashar al-Assad og hans regjering.

Etter det NTB erfarer, jobber også norske myndigheter med lignende tiltak, samt med å få saken opp i internasjonale fora som FN.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media