FORDØMMER: Den russiske militære aktiviteten på Krim er brudd på folkeretten. Det hviler et tungt ansvar på Russland for å bidra til å roe ned den spente situasjonen, sier utenriksminister Børge Brende (H). Her fotografert i Kiev ved en tidligere anledning. Foto: Ole Morten Melgård
FORDØMMER: Den russiske militære aktiviteten på Krim er brudd på folkeretten. Det hviler et tungt ansvar på Russland for å bidra til å roe ned den spente situasjonen, sier utenriksminister Børge Brende (H). Her fotografert i Kiev ved en tidligere anledning. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

- Norge fordømmer den russiske eskaleringen på Krim

Sier utenriksminister Børge Brende (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske militære aktiviteten på Krim er brudd på folkeretten. Det hviler et tungt ansvar på Russland for å bidra til å roe ned den spente situasjonen, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Sammen med NATOs medlemmer fordømmer Norge den russiske militære eskaleringen på Krim-halvøya i Ukraina.

Utenriksminister Børge Brende mener russiske myndigheter umiddelbart må imøtekomme den ukrainske anmodningen om dialog for å løse krisen uten bruk av vold.

- Ukraina er et viktig partnerland for NATO og et naboland for flere allierte. Dagens møte i NATO er et klart uttrykk for alvoret i situasjonen i Ukraina. Gjennom sine militære aksjoner på Krim, og trusler om ytterligere bruk av militærmakt, bryter Russland med grunnleggende avtaleforpliktelser gjennom FN-charteret, OSSE, Europarådet og NATO-Russlandsrådet. Det er et viktig signal at NATOs råd i dag har uttrykt full støtte til Ukrainas territorielle integritet og suverenitet, sier Børge Brende.

(NTB)