Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge fordømmer henrettelse i Iran

21 år gammel iraner ble dømt til døden for en forbrytelse han begikk som mindreårig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Oslo (NTB): Norge fordømmer henrettelsen av en 21 år gammel iraner som ble dømt til døden for en forbrytelse han begikk som mindreårig. Til tross for sterke internasjonale protester ble mannen henrettet sist søndag.

I en pressemelding opplyser Utenriksdepartementet at den iranske chargé daffaires i Oslo ble innkalt til et møte tirsdag. Her tok norske myndigheter opp den negative utviklingen for menneskerettighetene i Iran.

- Norge protesterte mot henrettelsen av Behnoud Shojaee. Samtidig tok vi opp den planlagte henrettelsen av Safar Angoti, som også er dømt til døden for en forbrytelse han begikk som mindreårig, sier statssekretær Gry Larsen i UD.

I forrige uke sluttet Norge seg til en uttalelse fra EU som fordømmer dødsdommene. EU oppfordret Iran til å omgjøre straffen, men den første av de to ble henrettet søndag.

Larsen sier at Norge også er sterkt bekymret for situasjonen til kvinnen Kbora Babaei som er dømt til døden ved steining.

NTB


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling