Norge fordømmer mishandlingen av Tsvangirai

Zimbabwes opposisjonsleder innlagt på sykehus med brudd på hodeskallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre fordømmer mishandlingen av Zimbabwes opposisjonsleder Morgan Tsvangirai.

Tsvangirai ble onsdag innlagt på sykehus i Harare med brudd på hodeskallen.

- Dette er fullstendig uakseptabelt, og jeg oppfordrer myndighetene i Zimbabwe til å arbeide for en bred nasjonal samling som kan løse de alvorlige politiske, økonomiske og sosiale problemene som befolkningen står overfor, sier Støre.

I begynnelsen av neste uke er utenriksministeren vert for et møte mellom nordiske og afrikanske utenriksministere i Oslo. Han sier han vil benytte anledningen til å ta opp situasjonen i Zimbabwe.

- Fra norsk side vil vi i samråd med andre land vurdere reaksjoner overfor myndighetene i Zimbabwe, påpeker Støre.BlodoverføringMorgan Tsvangirais talsmann William Bango opplyser at den 55 år gamle opposisjonslederen onsdag morgen ble innlagt på et sykehus i Harare for intensiv behandling.

Tsvangirai, som leder MDC, det største opposisjonspartiet i Zimbabwe, ble søndag arrestert sammen med 49 andre opposisjonelle under et politisk møte. De ble grovt mishandlet av politiet mens de satt i varetekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer