BEGRAVELSE: Båren med en drept soldat bæres fram i en begravelse i Syria i helga. Foto: REUTERS/Syrian TV/Scanpix
BEGRAVELSE: Båren med en drept soldat bæres fram i en begravelse i Syria i helga. Foto: REUTERS/Syrian TV/ScanpixVis mer

Norge fordømmer vold og drap i Syria

Jonas Gahr Støre og Norge hardt ut mot Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksminister Jonas Gahr Støre og Norge går nå hardt ut mot den syriske regjerings behandling av de mange tusen demonstrantene i en rekke byer i Syria den siste måneden.

- Norge fordømmer den omfattende voldsbruken og drapene på fredelige demonstranter, og vi ber om at volden mot sivile opphører umiddelbart, sier utenriksminister Støre på telefon til Dagbladet.

Han sier videre:

- President Assad har lovet demokratiske reformer, og nå må han vise reell evne til å gjennomføre dette.

Løpende dialog Utenriksministeren er nå på vei mot Sørlandet, men er i fortløpende i kontakt med sine folk i Syria og ellers i verden, samt nordiske kontakter og representanter for EU.

- Det er vanskelig å få full oversikt over omfanget av uroen i Syria, men jeg ser likhetstrekk med andre arabiske stater der autoritære ledere ikke fanger opp misnøyen og brutte forventninger i befolkningen. Fra Norge sin side, har vi nå nær kontakt med FN, blant annet i FNs menneskerettighetsråd, der Norge er medlem, om mulig oppfølgning, sier Støre.

Kun nødvendige reiser Reiserådet for nordmenn som ønsker å dra til Syria er som følger:

Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til Syria. Reisende anmodes om å registrere seg ved ambassaden i Damaskus.