Norge fordømmer voldsbruk i Libya, Bahrain og Jemen

Støre bekymret.

DEMONSTRERER: Demonstrantene jublet da de tok tilbake Perleplassen i Manama, hovedstaden i Bahrain. Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed/Scanpix
DEMONSTRERER: Demonstrantene jublet da de tok tilbake Perleplassen i Manama, hovedstaden i Bahrain. Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Jeg fordømmer voldsbruken mot fredelige demonstranter i Libya, Bahrain og Jemen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) lørdag.

Støre er bekymret for situasjonen i de tre landene og oppfordrer myndighetene til å avstå fra voldsbruk, respektere ytringsfrihet og tillate fredelige demonstrasjoner.

- Protestene i Libya, Bahrain og Jemen er et uttrykk for befolkningens ønske om større demokratisk deltakelse. Myndighetene må respektere grunnleggende menneskerettigheter, som politiske, økonomiske og sosiale rettigheter. Det er nå avgjørende at alle krefter bidrar til en fredelig dialog om reformer, sier utenriksministeren.

Ytrings- og forsamlingsfrihet er grunnleggende menneskerettigheter, og forutsetninger for en demokratisk utvikling, fremholder Støre.

- Norge støtter befolkningenes ønske om å leve i samfunn der politiske og sosiale rettigheter blir ivaretatt, sier utenriksministeren.

(NTB)