Norge forlenger grensekontrollen

- Vi følger det regimet som Schengen legger til grunn, sier justisministeren.

GRENSEKONTROLL:  Den midlertidige grensekontrollen forlenges med 20 dager. Foto: Scanpix
GRENSEKONTROLL: Den midlertidige grensekontrollen forlenges med 20 dager. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag forrige uke ble det innført identiteskontroll av samtlige passasjerer på ferger fra Europa til Norge, og grensekontrollene i Østfold og Hedmark ble trappet opp.

Det strengere kontrollregimet skulle i utgangspunktet bare gjelde i ti dager, men Justisdepartementet bestemte fredag å utvide det med ytterligere 20 dager, melder NRK

- Vi følger det regimet som Schengen legger til grunn. Tiltaket videreføres for å hindre at personer som ikke har nødvendig reisedokumenter, kommer inn i landet, og sørger for at vi får bedre kontroll på asylanttilstrømmingen til Norge, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Justisdepartementet understreker dessuten at det kan bli vedtatt ny utvidelser.

- Selv om tallene på migranter som kommer over indre Schengen-grense, har gått ned de siste par ukene, anser regjeringen det fremdeles som nødvendig og proporsjonalt å forlenge grensekontrollen for å sikre at vi har full kjennskap til dem som kommer over indre grense, sier Anundsen

Saken oppdateres.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer