Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge forlenger grensekontrollene i et halvt år

- Migrantsituasjonen tilsier at det er nødvendig å fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge forlenger den midlertidige grensekontrollen på ferjekaier med seks nye måneder, opplyser justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) til NTB.

Den midlertidige grensekontrollen ble innført i kjølvannet av flyktningkrisen i 2015. Onsdag opplyser justisministeren at kontrollen forlenges fram til 11. november. Sist gang ble grensekontrollene forlenget med bare tre måneder.

- Vi forlenger med samme begrunnelse som før. Migrantsituasjonen tilsier at det er nødvendig å fortsette, sier Amundsen.

EU-kommisjonen ba i begynnelsen av mai Norge fase ut den midlertidige grensekontrollen på ferjekaier i løpet av et halvt år.

Norge er ett av i alt fem land i Schengen-området som har innført midlertidig grensekontroll i kjølvannet av flyktningkrisen. De fire andre er Danmark, Sverige, Tyskland og Østerrike.

- Dette blir den siste forlengelsen. Jeg gjentar: den siste forlengelsen, sa EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos 2. mai i år.

(NTB)