Knallvær hele uka:

Norge fortsetter å bade i sol og varme - men nå kommer tordenbygene

Varme luftstrømmer dominerer værbildet i hele landet.

BADEVÆR: Også kommende uke vil by på badevennlig vær. Hele landet vil preges av sol og temperaturer omkring eller over 20 grader. Foto: NTB Scanpix
BADEVÆR: Også kommende uke vil by på badevennlig vær. Hele landet vil preges av sol og temperaturer omkring eller over 20 grader. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dersom du har slitt ut shortsen din eller gått tom for solkrem og lurer på om du trenger å kjøpe ny i år, er det ingenting å vente med. I alle fall dersom meldingene til Meteorologisk institutt for kommende uke slår til.

Hele landet går nå inn i ei uke med stort sett stabilt og varmt sommervær. Årsaken er gunstig plassering, med varme luftstrømmer som dominerer værbildet helt fra Lindesnes til Nordkapp. Men også grå skyer truer flere steder.

Fare for torden

- Mandag vil det komme nedbør på Vestlandet og i Trøndelag. Dette vil også dra seg Østafjells, hvor man kan få lokalt kraftige regnbyger og torden, særlig i områdene sør for Mjøsa, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

Til tross for det som kan bli kortere perioder med ganske intense nedbørsmengder, vil det ifølge meteorologen ikke være nok til at skogbrannfaren reduseres i særlig betydelig grad.

Flere steder i landet har det i lang tid vært svært høy fare for skogbrann. Senest lørdag brøt det ut skogbranner som raskt kom ut av kontroll både i Oslo og Hordaland. Flere personer, hus og hytter ble evakuert. Og allerede tirsdag begrenses sjansen for nedbør betraktelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer