Norge gir 10 milliarder til Syria og nærområdene

- Det er med direkte hjelp inn i Syria og regionen vi hjelper best, sier Erna Solberg.

REKORDSTØTTE: Norge lover 10 milliarder til Syria og nabolandene over en fireårsperiode. Her møter statsminister Erna Solberg norsk presse som dekker Syria-konferansen i London. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
REKORDSTØTTE: Norge lover 10 milliarder til Syria og nabolandene over en fireårsperiode. Her møter statsminister Erna Solberg norsk presse som dekker Syria-konferansen i London. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Norge vil gi 10 milliarder kroner til Syria og nabolandene over fire år. I 2016 blir den norske støtten til Syria bli 2,4 milliarder kroner. Det opplyser statsminister Erna Solberg.

- Krisa i Syria har utfattelige konsekvenser for millioner av mennesker i Syria og nabolandene. Det er med direkte hjelp inn i Syria og regionen vi hjelper best. Norge øker derfor nå bistanden til 2, 4 miliarder kroner for i år. Vi ønsker å opprettholde et høyt nivå, og gir omlag 10 milliarder kroner til sammen i bistand i Syria og regionen over fire år, sier Solberg.

Norge vil øke støtten til utdanning til 350 millioner kroner i 2016.

- Norge tar lederrolle I et intervju med Dagbladet tirsdag sa Solberg at nordmenn forventer at Norge tar en lederrolle og bistår i kriser utenfor landets grenser, og utover vår størrelse. I dag offentliggjør hun at det norske bidraget.

Ifølge utenriksminister Børge Brende har Norge aldri før har gitt så mye penger til en humanitær krise.

- Dette er et rekordhøyt bidrag. De humanitære behovene er enorme. Med denne konferansen oppfordrer vi andre land til også å bidra mer, sier Brende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer