<strong>HJELPER:</strong> Norge gir 10 millioner kroner til lokale tiltak for å hjelpe rohingyaene i Myanmar. Foto: REUTERS/Darren Whiteside/NTB Scanpix
HJELPER: Norge gir 10 millioner kroner til lokale tiltak for å hjelpe rohingyaene i Myanmar. Foto: REUTERS/Darren Whiteside/NTB Scanpix Vis mer

Norge gir 10 millioner for å hjelpe rohingyaene i Myanmar

Lokale tiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge gir 10 millioner kroner til lokale tiltak for å hjelpe rohingyaene i Myanmar.

Det opplyste statssekretær Morten Høglund (Frp) i Utenriksdepartementet på en stor konferanse om rohingya-minoriteten i Oslo tirsdag.

Pengene skal brukes til lokale tiltak i Rakhine-delstaten i Myanmar for både den muslimske minoriteten rohingya og buddhistene. Målet er å dempe spenningene mellom folkegruppene, bedre levekårene og hindre at folk flykter til sjøs.

- Dette er en av de fattigste delstatene i Myanmar. Utviklingsmessig står denne staten tilbake, så det er behov for å gjøre noe så de ikke begir seg ut på disse farefulle ferdene. De må se håp, sier Høglund til NTB.

Han understreker at millionene kommer i tillegg til den støtten Norge allerede gir til Myanmar.

Norge tar løpende opp situasjonen for minoriteten med myndigheten i landet, ifølge Høglund.

- Når man har bodd så lenge i landet som denne gruppen har, er det helt meningsløst at de ikke skal gis statsborgerskap og fulle rettigheter, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer