HJELPER: Norge gir 10 millioner kroner til lokale tiltak for å hjelpe rohingyaene i Myanmar. Foto: REUTERS/Darren Whiteside/NTB Scanpix
HJELPER: Norge gir 10 millioner kroner til lokale tiltak for å hjelpe rohingyaene i Myanmar. Foto: REUTERS/Darren Whiteside/NTB ScanpixVis mer

Norge gir 10 millioner for å hjelpe rohingyaene i Myanmar

Lokale tiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge gir 10 millioner kroner til lokale tiltak for å hjelpe rohingyaene i Myanmar.

Det opplyste statssekretær Morten Høglund (Frp) i Utenriksdepartementet på en stor konferanse om rohingya-minoriteten i Oslo tirsdag.

Pengene skal brukes til lokale tiltak i Rakhine-delstaten i Myanmar for både den muslimske minoriteten rohingya og buddhistene. Målet er å dempe spenningene mellom folkegruppene, bedre levekårene og hindre at folk flykter til sjøs.

- Dette er en av de fattigste delstatene i Myanmar. Utviklingsmessig står denne staten tilbake, så det er behov for å gjøre noe så de ikke begir seg ut på disse farefulle ferdene. De må se håp, sier Høglund til NTB.

Han understreker at millionene kommer i tillegg til den støtten Norge allerede gir til Myanmar.

Norge tar løpende opp situasjonen for minoriteten med myndigheten i landet, ifølge Høglund.

- Når man har bodd så lenge i landet som denne gruppen har, er det helt meningsløst at de ikke skal gis statsborgerskap og fulle rettigheter, sier han.

(NTB)