GRÅTER: En kvinne og et barn i en flyktningeleir i Yorkishlok, som ligger ved grensa mellom Kirgisistan og Usbekistan. Norge gir nå 10 millioner kroner for å avhjelpe den humanitære situasjonen i landet, preget av brutal vold og etnisk konflikt. Foto: AFP PHOTO/MICHAEL ECKELS/SCANPIX
GRÅTER: En kvinne og et barn i en flyktningeleir i Yorkishlok, som ligger ved grensa mellom Kirgisistan og Usbekistan. Norge gir nå 10 millioner kroner for å avhjelpe den humanitære situasjonen i landet, preget av brutal vold og etnisk konflikt. Foto: AFP PHOTO/MICHAEL ECKELS/SCANPIXVis mer

Norge gir 10 millioner kroner til Kirgisistan

- Jeg er bekymret for situasjonen, sier Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norge gir 10 millioner kroner til Kirgisistan for å avhjelpe akutte humanitære behov i det voldsherjede landet.

- Jeg er bekymret for situasjonen i Kirgisistan. Voldshandlingene den siste tiden har berørt store deler av befolkningen sør i landet. Det har ført til store humanitære behov. Norge vil bidra til å hjelpe dem som rammes i denne vanskelige situasjonen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Vi er spesielt bekymret for de etniske minoritetene i landet og følger dette opp gjennom OSSE, heter det i en pressemelding.

Pengene fra Norge skal fordeles mellom UNICEF, FNs høykommissær for flyktninger, FNs høykommissær for menneskerettigheter og Den internasjonale Røde Kors-komiteen ICRC.

(NTB)