HUSLØS: Stormen Sandy forårsaket oversvømmelser som rammet tusenvis av mennesker. Her bor en familie i et provisorisk telt i Port-au-Prince. Foto: REUTERS / Swoan Parker
HUSLØS: Stormen Sandy forårsaket oversvømmelser som rammet tusenvis av mennesker. Her bor en familie i et provisorisk telt i Port-au-Prince. Foto: REUTERS / Swoan ParkerVis mer

Norge gir 15 millioner til Sandy-ofre i Haiti og Cuba

Skoler og sykehus er ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge gir nødhjelp til orkanofrene på de to fattige øystatene Haiti og Cuba. På Cuba er 150.000 hus skadet. Skoler og sykehus er ødelagt.

Orkanen Sandy ødela 15.000 hus i Haiti. Leirer med 350.000 mennesker, som fortsatt er hjemløse etter jordskjelvet 2010, ble skadet på nytt. I jordskjelvet mistet mer enn 220.000 personer livet og kolera har i ettertid tatt livet av 7.500 mennesker.

- Nå er det viktig at ofrene får tak over hodet. Vi må sørge for rent drikkevann og helsetjenester. Slik kan vi unngå at de som er rammet også blir syke, sier utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås.

Den norske støtten skal gå gjennom FN og Røde Kors, som allerede er til stede i landene. De siste ti årene er øystaten rammet av 15 tropiske stormer og orkaner.

(NTB)