Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge gir 30 millioner til palestinerne

USA støtter også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har besluttet å gi 5 millioner dollar, tilsvarende nesten 31 millioner kroner, i ekstraordinær budsjettstøtte til den palestinske selvstyremyndigheten. Det opplyste utenriksminister Jan Petersen (H) under giverlandsmøtet for palestinerne i Oslo onsdag, ifølge en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

Pengene gis for å møte «den prekære finansielle situasjonen» som selvstyremyndigheten står overfor i nåværende år.

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson (KrF) fremholder at palestinerne har akutte finansieringsbehov og opplyser at det norske bidraget vil gå til Verdensbankens flergiverfond for budsjettstøtte til palestinske myndigheter.

USAs president George W. Bush vil gi 20 millioner dollar direkte til palestinske myndigheter slik at de kan betale israelske regninger. Beløpet tilsvarer 123 millioner kroner.

Vedtaket bryter med USAs langvarige restriksjoner mot å gi direkte støtte til den palestinske selvstyremyndigheten og er et ledd i et nytt fremstøt for fred i regionen etter at Yasser Arafat døde.

Bushs administrasjon gikk først inn for at pengene skulle brukes til å støtte det palestinske presidentvalget 9. januar, samt betale lønninger til statsansatte. Dette var imidlertid flere fremtredende kongressmedlemmer imot. De tvilte på at pengene kom til å havne der de skulle, og mente at de heller burde gå til å betale restanser til israelske selskaper som forsyner palestinerne med offentlige goder som vann og strøm.

(NTB)

GIVERLANDSKONFERANSE:</B> Hilde Frafjord Johnsen med den palestinske finansministeren Salam Fayyad og utenriksminister Nabil Shaat i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media