Norge gir 360 millioner til Spania

Skal samarbeide med landet om forskning og utvikling innenfor fornybar energi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- EØS-midlene skal bidra til å styrke samarbeidet mellom Norge og mottakerlandene. Det legger vi til rette for blant annet gjennom dette miljøteknologiprogrammet. Spania og Norge står godt til hverandre som miljøsamarbeidspartnere, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Spania vil få rundt 360 millioner kroner i EØS-midler fram til 2014. Av dette er rundt 140 millioner kroner satt av til utvikling av ny miljøteknologi.

Innovasjon Norge skal bidra til å legge til rette for økt samarbeid mellom norsk og spansk næringsliv og forskningsinstitusjoner sammen med Center for Technological Industrial Development (CDTI), som er ansvarlig programforvalter i Spania.

I underkant av 90 millioner kroner er satt av til et likestillingsprogram, som blant annet skal bidra til å løfte fram kvinnelig entreprenørskap, kjønnsbalanse i bedriftsstyrer, inkludering av rom- og innvandrerkvinner i arbeidslivet og bekjempe vold mot kvinner.

30 millioner kroner er satt av til en stipendordning for studenter og forskere, 35 millioner til et fond for frivillige organisasjoner og 35 millioner til kulturarv og kulturutveksling.

EØS-midlene er Norges bidrag til å redusere sosiale og økonomiske ulikheter i Europa. EØS-midlene utgjør rundt 14 milliarder kroner fram til 2014. Norges andel er 97 prosent, mens Island og Liechtenstein står for resten av bidraget.

(NTB)