Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge gir 460 millioner til Syria-ofre

Pengene skal gå til ofrene for borgerkrigen i Syria og til nabolandene.

GIR 460 MILLIONER: Norge gir ytterligere 460 millioner til Syria-ofre.
- Hjelpebehovene både for befolkningen inne i Syria og for flyktningene i nabolandene er enorme, sier utenriksminister Brøge Brende.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
GIR 460 MILLIONER: Norge gir ytterligere 460 millioner til Syria-ofre. - Hjelpebehovene både for befolkningen inne i Syria og for flyktningene i nabolandene er enorme, sier utenriksminister Brøge Brende. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge gir ytterligere 460 millioner kroner til FNs nødhjelpsappell for Syria. Pengene skal gå til å hjelpe ofrene borgerkrigen, både i Syria og nabolandene.

Giverkonferanse i Kuwait - Det er også satt av midler til prosjekter som skal styrke nabolandenes evne til å håndtere det store antallet syriske flyktninger, sier utenriksminister Børge Brende.

I dag deltar Brende på den internasjonale, humanitære giverkonferansen for Syria i Kuwait. Konferansen arrangeres av FNs kontor for koordinering av humanitære aktiviteter (OCHA).

Enorme behov - Hjelpebehovene både for befolkningen inne i Syria og for flyktningene i nabolandene er enorme. Det er viktig at verdenssamfunnet på konferansen i Kuwait mobiliserer de nødvendige ressursene til å dekke behovene i FNs nødhjelpsappell, sier Brende.

Norge bidro i 2013 med 635 millioner kroner i humanitær hjelp til ofrene for konflikten i Syrian. Siden 2011 har Norge bidratt med 850 millioner kroner i humanitær bistand, med dagens bidrag vil Norge være oppe i 1,31 milliarder kroner. (NTB)