Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge gir 65 millioner kroner til de tyfonrammede

Øker den humanitære bistanden.

STOR NØD: Behovene på Filippinene er store etter at landet ble rammet av tyfonen Haiyan for fem dager siden. Nå øker Norge den humanitære bistanden. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix
STOR NØD: Behovene på Filippinene er store etter at landet ble rammet av tyfonen Haiyan for fem dager siden. Nå øker Norge den humanitære bistanden. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge øker den humanitære bistanden til Filippinene med 20 millioner kroner. Dermed er det norske bidraget til tyfonofrene steget til 65 millioner kroner.

Summen inkluderer et bidrag på 25 millioner kroner gjennom FNs nødhjelpsfond.

- Behovene på Filippinene er svært store og det er viktig å bidra raskt slik at livreddende tiltak kan iverksettes umiddelbart, sier utenriksminister Børge Brende (H) til NTB.

Utenriksministeren informerte om bidraget i forbindelse med et møte med FNs generalsekretær Ban Ki-moon i New York onsdag.

Stor desperasjon Snart en uke etter at tyfonen rammet Filippinene sprer desperasjonen seg, mangelen på vann og mat er akutt. Pengestøtten fra Norge går til livreddende hjelp gjennom FN, Den internasjonale Røde Kors-komiteen og andre organisasjoner som er en del av det koordinerte hjelpearbeidet.

- Det står faktisk om liv. Det er mangel på alt fra rent drikkevann og mat til medisiner. Jeg er også veldig opptatt av at de som gir nå også forplikter seg til en tidlig gjenoppbygning, sier utenriksministeren.

Kan bli mer Han utelukker ikke at Norge kan bidra med enda mer i bistand i nær fremtid.

- Vi ligger langt fremme når det kommer til å gi, men vi vil fortsette å vurdere behovet. Det trengs mye nødhjelp på Filippinene, forklarer Brende.

FN og myndighetene på Filippinene har fortsatt ikke skaffet seg total oversikt over skadeomfanget og behovet for hjelp etter den dødelige tyfonen Haiyan.

(NTB)