<strong>BISTAND:</strong>  Her får Erik Solheim overrakt en geit som gave av lederen for en gruppe misseriya-nomader i Abyei i Suda, Athaima Dudi Jabeir, under et besøk i fjor. Sudan er på lista over de 12 mest korrupte landene i verden. 
Foto: Bibiana Piene / SCANPIX
BISTAND: Her får Erik Solheim overrakt en geit som gave av lederen for en gruppe misseriya-nomader i Abyei i Suda, Athaima Dudi Jabeir, under et besøk i fjor. Sudan er på lista over de 12 mest korrupte landene i verden. Foto: Bibiana Piene / SCANPIX Vis mer

Norge gir bistand til verdens mest korrupte land

- Hvis vi skulle gå etter de minst korrupte hadde vi bare Sverige igjen, sier statssekretær Ingrid Fiskaa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men mens Norge har klatret fra 10. plass og til en 6. plass på fra Transparency Internationals liste over de minst korrupte, ligger mange av de landene som Norge gir bistand til, stabilt blant de mest korrupte.

Norge gir bistand til elleve av verdens tolv mest korrupte land. I enkelte av disse landene går bidraget fra Norge rett inn i statsbudsjettet, skriver Aftenposten.

- Hvis vi skulle gå etter de minst korrupte hadde vi bare Sverige igjen. Det er dessverre sånn at det er de fattigste landene som har mest korrupsjon og de svakeste institusjonene, sier Ingrid Fiskaa (SV), statssekretær for utviklingsminister Erik Solheim.

Mest korrupt i verden er Somalia, etterfulgt av Korea og Myanmar. De minst korrupte landet blant de 12 er Burundi.

New Zealand er verdens minst korrupte land i henhold til korrupsjonsindeksen, der landenes korrupsjonsnivå beregnes basert på tilbakemeldinger fra eksperter og organisasjoner i hvert enkelt land.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer