Norge gir dem en sjanse

De traff hverandre på et diskotek i Zagreb lenge før krigen startet. Kroateren Darija (33) og serberen Savo (33) kom til Norge sammen med sine to sønner for fire dager siden.- Norge er vår eneste sjanse. Her blir du respektert for den du er_uansett religion eller nasjonalitet, sier de til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå lover direktør Petter Drefvelin i Utlendingsdirektoratet (UDI) at norske myndigheter ikke vil stole blindt på rapportene fra utenforstående observatører. Innen meget kort tid vil representanter fra både Justisdepartementet og UDI reise til Øst-Slavonia for å undersøke forholdene.

Myndighetene vil med andre ord gi Darija, Savo og de andre vel 350 serberne som er kommet til Norge en sjanse.

Tror på kjærligheten

I et land der etnisk tilhørighet er grunnlaget for fryktelige voldshandlinger, er ekteskapet mellom kroateren Darija og serberen Savo på mange måter dømt til å mislykkes.

- Men jeg tror fortsatt på kjærligheten. Det er det viktigste, smiler sivilingeniøren Darija.

- Var ekteskapet vårt umulig tidligere, ble det ikke noe bedre da Øst-Slavonia formelt ble levert tilbake til Kroatia i midten av januar.

Torsdag landet paret_som bodde i byen Borovo like utenfor Vukovar_på Fornebu sammen med sine to barn, Igor (7) og Stefan (5). De siste dagene har rundt 130 kroatiske serbere fra Øst-Slavonia kommet til Norge. Ifølge serberne selv, vil flere komme de nærmeste dagene. I går kom det syv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer