Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge gjenopptar støtten til omstridt miljøorganisasjon

Etter avsløringer om slurv og dyre vaner i organisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen starter opp igjen utbetalinger til den sørkoreanske miljøorganisasjonen GGGI, etter at det i fjor høst ble avslørt slurv og dyre vaner i organisasjonen.

Den nye klima- og miljøvernministeren Tine Sundtoft (H) bestemte at støtten til GGGI skulle fryses på grunn av dyre reisevaner for blant andre organisasjonens representanter, slurvete omgang med penger og avtaler i Global Green Growth Institute (GGGI).

Blant annet skal Danmarks Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen, som er leder i klimaorganisasjonen, ha brukt mer enn én million kroner på reiser. På 13 av 15 flyreiser skal ha han fløyet på første klasse.

Ifølge Politiken skjer gjenopptakelsen av utbetalingene på bakgrunn av en rapport fra revisjonsfirmaet Deloitte, der en talsmann for regjeringen dokumenterer at GGGI har fått bedre kontroll på økonomistyringen.

Avdelingsdirektør Morten Nordskag i miljødepartementet bekrefter overfor avisen at det vil utbetales støtte til organisasjonen innen en ukes tid. Utbetalingen skal være på 5 millioner dollar, som er i overkant av 30 millioner kroner.

Også Danmark skal avgjøre om de skal gjenoppta støtten. Dette vil skje i løpet av våren.

(NTB)


Hele Norges coronakart