Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Levealder og Norge

Norge hadde verdens høyeste levealder. Nå har flere land tatt oss igjen

Sjekk forklaringene. 

FORVENTET LEVEALDER: I 2015 var forventet levealder i Norge over 84 år for kvinner og 80 år for menn. Norge blir forbigått av en rekke land, og er ikke blant landene på topp ti. Foto: NTB scanpix 
FORVENTET LEVEALDER: I 2015 var forventet levealder i Norge over 84 år for kvinner og 80 år for menn. Norge blir forbigått av en rekke land, og er ikke blant landene på topp ti. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke blant topp tiNorge har gått fra å ha verdens høyeste levealder, til å havne lenger ned på verdensrankingen. Norge er ikke engang blant topp ti på lista.

I 2015 var forventet levealder i Norge over 84 år for kvinner og 80 år for menn. Norge blir forbigått av Japan, Australia, Island og flere middelhavsland.

Forventet levealder speiler dødeligheten i en befolkning, som er en viktig pekepinn på hvordan det står til med folkehelsa i et land.

Jevnt i tetenKåre Bævre, forsker ved Folkehelseinstituttet, forteller at det er små forskjeller. Det er jevnt i teten, bortsett fra at japanske kvinner generelt lever lengre.

- Forventet levealder i Norge har ikke gått ned. Andre land har tatt oss igjen, og til dels gått litt forbi, sier Bævre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

UT ÅRET*

KUN I OKTOBER

10 kr

(0,17 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 10 kr ut året. 0,17 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?