Ventetida er over:

Norge har åpnet!

Etter mer enn 560 dager med strenge tiltak, usikkerhet, og perioder hvor mye så mørkt ut, kan Norge sprette champagnen. Som byrådsleder Raymond Johansen sa fredag: «Fy søren, det er over!».

ÅPNINGSLØRDAG: Karl Johans gate i Oslo var full av folk lørdag ettermiddag, bare noe timer før coronarestriksjonene heves. Foto: Marianne Løvland / NTB
ÅPNINGSLØRDAG: Karl Johans gate i Oslo var full av folk lørdag ettermiddag, bare noe timer før coronarestriksjonene heves. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For etter klokka 16 lørdag er pandemiens jerngrep for alvor i ferd med å slippe taket i Norge, og vi kan igjen både klemme, stå sild i tønne på konsert og danse inn i de små timer.

- Nå er tida kommet. Nå skal vi tilbake til en normal hverdag, konstaterte statsministeren fredag ettermiddag.

Og rundt 27 og en halv time seinere braker det løs over det ganske land.

- Nesten så jeg blir rørt

I Oslo oppfordrer byrådslederen til full fest, og håper innbyggerne benytter seg av både kultur- og uteliv denne helga.

- Feiring er jeg helt sikker på at det blir. Det gleder jeg meg til å se etter klokka 16 i morgen, sa Johansen til Dagbladet fredag.

- Det er mye å ferie nå, og det håper jeg Oslofolk skal gjøre gjennom helga. Så må vi selvfølgelig være forsiktig og holde oss hjemme når vi er syke. Men fy søren, det er over. Det er nesten så jeg blir rørt. Det er ubeskrivelig deilig. «Period».

Og det planlegges både gatefester og gruppeklemmer i hovedstaden, for å markere at vi nå går tilbake til en normal hverdag.

- Politiet følger utviklingen i bybildet slik vi gjør lørdager og andre dager. Vi får anta at det er glade mennesker som skal feire gjenåpningen av samfunnet i kveld, opplyser operasjonssentralen i Oslo politidistrikt til Dagbladet tidlig ettermiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer