Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge har bedt Apple om å utlevere personopplysninger

Apple sa ja to ganger, men nei fire ganger.

SEKS FORESPØRSLER: Norske myndigheter har bedt Apple om å utlevere personopplysninger seks ganger. To ganger har de fått ja, mens de resterende fire har de fått nei.Foto: Maja Hitij / EPA
SEKS FORESPØRSLER: Norske myndigheter har bedt Apple om å utlevere personopplysninger seks ganger. To ganger har de fått ja, mens de resterende fire har de fått nei.Foto: Maja Hitij / EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske myndigheter har seks ganger bedt Apple om å utlevere personopplysninger, ifølge statistikk som Apple kunngjorde onsdag.

Det er første gang Apple offentliggjør en oversikt over forespørsler selskapet har fått fra myndighetene i en rekke land om å dele brukerinformasjon, skriver Aftenposten.

Norske myndigheter har bedt Apple om innsyn seks ganger. Apple ga etter for forespørslene to ganger, men sa nei til de fire andre forespørslene.

Forespørsler om innsyn dreier seg i hovedsak om å få utlevert navn og adresse til eiere av iTunes- eller iCloud-kontoer.

Apple opplyser at det er ytterst få tilfeller der selskapet har blitt bedt om å utlevere bilder eller epost.

Totalt er det snakk om innsyn i mellom 2.000 og 3.000 brukerkontoer som er lagret hos Apple. Blant disse er mellom 1.000 og 2.000 forespørsler foretatt av amerikanske myndigheter i første halvår i år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media