Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norge har billigst bensin i Europa

I forhold til gjennomsnittslønna har Norge den billigste bensinen i Europa, viser beregninger fra Framtiden i våre hender.

MEN IKKE SÅ BILLIG....: Her kjørte Jetstasjonen på Fjeldberg i Fredrikstad med "tilbud"på bensin i 2008. Hadde det vært så vel... Foto: John T. Pedersen/ Dagbladet
MEN IKKE SÅ BILLIG....: Her kjørte Jetstasjonen på Fjeldberg i Fredrikstad med "tilbud"på bensin i 2008. Hadde det vært så vel... Foto: John T. Pedersen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I motsetning til hva Frp vil ha oss til å tro, betaler vi i dag mindre avgifter enn før. I 2011 var 59 prosent av bensinprisen avgifter, mens den i 1998 var 78 prosent, sier leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender til NTB.

Organisasjonens beregninger viser at nordmenn og irer får 17 liter bensin for én times arbeid etter skatt, mens dansker kun får 15 og svensker 13.

- Det er heller ikke rett at norske avgiftene alene gjør at pumpeprisene våre er de høyeste i Europa, sier Hermstad.

Han viser til at den norske avgiftsandelen på 59 prosent er på sitt laveste siden 1987 - lavere enn i Nederland (60 prosent) og Storbritannia (61 prosent). Framtiden i våre hender har også regnet ut at bussbillettene har steget langt mer enn prisene på drivstoff, mens flyreiser er blitt billigere.

- Utslippene fra veitrafikken må kuttes kraftig. Da holder det ikke at avgiftsandelen per liter bensin stadig blir lavere - og at vi har den billigste bensinen i Europa, sier Hermstad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media