Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norge har blitt et fristed for terrorister

Norge får hard kritikk av iranske myndigheter.

KRITISERER NORGE: - Norge gir asyl til anti-iranske terrorister, sa Mohammad-Javad Larijani under et møte med den norske ambassadøren i Teheran, Roald Næss, ifølge den engelspråklige iranske avisa Teheran Times. Faksimile.
KRITISERER NORGE: - Norge gir asyl til anti-iranske terrorister, sa Mohammad-Javad Larijani under et møte med den norske ambassadøren i Teheran, Roald Næss, ifølge den engelspråklige iranske avisa Teheran Times. Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Norge gir asyl til anti-iranske terrorister, sa Mohammad-Javad Larijani under et møte med den norske ambassadøren i Teheran, Roald Næss, ifølge den engelspråklige iranske avisa Teheran Times. Avisa er styrt av den iranske staten og pleier å gjengi den offisielle iranske politikken.

Larijani er høyt oppe i det iranske statshierarkiet og har blant annet vært viseutenriksminister i regjeringen. Den iranske politikeren er både utdanna prest og jurist. Larijani fungerer også som juridisk rådgiver for det religiøse lederskapet og har i dag tittelen «leder for rådet for menneskerettigheter».

- Fristed for terrorister Ifølge Teheran Times sa Larijani under møtet at «Norge har blitt et fristed for bandeledere i anti-iranske terrorgrupper». Videre sa han at hvis Norge trenger beviser for å arrestere disse kriminelle - ville Iran gjerne bidra med alle nødvendige dokumenter.

PROFILERT POLITIKER: Mohammad Javad Larijani er høyt oppe i det iranske statshierarkiet og har blant annet vært viseutenriksminister i regjeringen. Den iranske politikeren er både utdanna prest og jurist. Larijani fungerer også som juridisk rådgiver for det religiøse lederskapet og har i dag tittelen «leder for rådet for menneskerettigheter». Foto: REUTERS/DENIS BALIBOUSE/SCANPIX
PROFILERT POLITIKER: Mohammad Javad Larijani er høyt oppe i det iranske statshierarkiet og har blant annet vært viseutenriksminister i regjeringen. Den iranske politikeren er både utdanna prest og jurist. Larijani fungerer også som juridisk rådgiver for det religiøse lederskapet og har i dag tittelen «leder for rådet for menneskerettigheter». Foto: REUTERS/DENIS BALIBOUSE/SCANPIX Vis mer

Ifølge den statskontrollerte avisa svarte ambassadør Næss at Norge hadde et godt samarbeid med Interpol, og at de nå ville se nærmere på de såkalte terroristene som hadde etablert seg i Norge. 

Skryt til Norge Dagbladet har tatt kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Teheran for å en kommentar til artikkelen, men har ennå ikke mottatt noe svar på henvendelsen.

Under møte kritiserte også Larijani europeiske ledere for å være likegyldige til drapene på sivile i Bahrain. Samtidig takket han Norge for fordømmelsen av overgrepene i Bahrain.
 
«Sammenlignet med andre europeiske land har Norge tatt en mer anstendig holdning til Saudi-Arabias inngripen i Bahrain», sa Larijani under møtet.

FIKK KRITIKK: Ifølge den statskontrollerte avisa svarte ambassadør Roald Næss at Norge hadde et godt samarbeid med Interpol, og at de nå ville se nærmere på de såkalte terroristene som hadde etablert seg i Norge. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET
FIKK KRITIKK: Ifølge den statskontrollerte avisa svarte ambassadør Roald Næss at Norge hadde et godt samarbeid med Interpol, og at de nå ville se nærmere på de såkalte terroristene som hadde etablert seg i Norge. Foto: FRANK KARLSEN/DAGBLADET Vis mer
FRISTED: Ifølge Teheran Times sa Larijani under møtet at «Norge har blitt et fristed for bandeledere i anti-iranske terrorgrupper».
FRISTED: Ifølge Teheran Times sa Larijani under møtet at «Norge har blitt et fristed for bandeledere i anti-iranske terrorgrupper». Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media