Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge har færrest trafikkdødsfall i verden

- Aldri har vi hatt et like lavt antall drepte på norske veier som i fjor, sier samferdselsministeren.

LAVEST I VERDEN: Ingen land i verden har færre døde i trafikken per million innbyggere enn Norge, viser tall fra EU-kommisjonen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LAVEST I VERDEN: Ingen land i verden har færre døde i trafikken per million innbyggere enn Norge, viser tall fra EU-kommisjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen land i verden har færre døde i trafikken per million innbyggere enn Norge, viser tall fra EU-kommisjonen.

118 personer mistet livet i trafikken i Norge i fjor, det laveste tallet på 60 år, melder NRK. Det tilsvarer 24 omkomne per millioner innbyggere.

Tallet er det laveste i verden, viser statistikken fra EU-kommisjonen.

- Det er en hyggelig statistikk å toppe, selv om jeg skulle ønske at den var unødvendig, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

I EU var gjennomsnittet 51,5 trafikkdrepte personer per millioner innbyggere, noe som betyr at dødeligheten i trafikken i Norge er omtrent halvparten av hva den er i EU.

- Aldri har vi hatt et like lavt antall drepte på norske veier som i fjor. Jeg er stolt av det trafikksikkerhetsarbeidet vi driver i Norge, sier Solvik-Olsen.

Regjeringen utarbeider fortiden en stortingsmelding om trafikksikkerhet. Ifølge samferdselsministeren skal den gi en enda bedre samordning mellom aktørene innen trafikksikkerhetsarbeidet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart