Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norge har forbudt blasfemi

Islamsk nettsted siterer den norske domprosten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norge har forbudt blasfemi, og endret straffeloven, i etterkant av striden om Muhammed-tegningene, skriver det islamske nettstedet Islamonline.

- Den nye loven vil føre til at blasfemi straffes enten med bot eller fengsel, sier domprost Olav Dag Hauge, ifølge nettstedet.

Dette avkreftet Hauge overfor Dagbladet.no.

- Det har jeg ikke sagt. Det som er sagt er at jeg har vist til straffeloven paragraf 135, som går på diskriminering. Denne loven omhandler tro og religion, og kan brukes i saker som denne, sier Hauge til Dagbladet.no.

Han understreker at han ikke har nevnt blasfemi-pararafen, som han sier fortsatt ligger død. Straffeloven, som Hauge snakket om, blir omtalt som rasismeparagrafen.

Hauge er i Midtøsten som en del av den norske delegasjonen, sammen med leder for Islamsk råd, Mohammed Hamdan, og Zulqarnain Sakander. Delegasjonen er i Midtøsten for å forsøke og roe ned tilstandene og gi et riktig og dekkende bilde av situasjoen i Norge.

- Stemmer ikke

Leder av Stortingets justiskomité, Anne Marit Bjørnflaten (Ap) sa i går til NTB, at en endring av straffeloven ikke stemmer.

DELEGASJONEN I MIDTØSTEN: Fra venstre: Zulqarnain Sakandar Madani, fra Islamsk råd, domprost Olav Dag Hauge, islamsk teolog Shaikh Yousuf Al Qardawi, og leder for Islamsk råd, Mohammed Hamdan. Foto: Scanpix/AP
DELEGASJONEN I MIDTØSTEN: Fra venstre: Zulqarnain Sakandar Madani, fra Islamsk råd, domprost Olav Dag Hauge, islamsk teolog Shaikh Yousuf Al Qardawi, og leder for Islamsk råd, Mohammed Hamdan. Foto: Scanpix/AP Vis mer

- Det har ikke skjedd noe i Stortinget i forbindelse med striden om karrikaturtegningene. Jeg ser heller ikke for med at det vil skje noe i denne sammenhengen, sier Bjørnflaten.

Godtok beklagelsen

På tirsdag sa domprost Hauge til Dagbladet.no at de religiøse lederne i Midtøsten hadde godtatt beklagelsen fra Maazinets redaktør, Vebjørn Selbekk.

- Samtalene har gått veldig bra. Jeg er glad for at beklagelsen Selbekkk har gitt har blitt godtatt av religiøse ledere også utenfor Norge. Det er det vi har håpet - å få forståelse for at saken er ferdig fra Norges side, sa Zulqarmain Sakandar til Dagbladet.no tirsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling