- Norge har forbudt blasfemi

Islamsk nettsted siterer den norske domprosten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norge har forbudt blasfemi, og endret straffeloven, i etterkant av striden om Muhammed-tegningene, skriver det islamske nettstedet Islamonline.

- Den nye loven vil føre til at blasfemi straffes enten med bot eller fengsel, sier domprost Olav Dag Hauge, ifølge nettstedet.

Dette avkreftet Hauge overfor Dagbladet.no.

- Det har jeg ikke sagt. Det som er sagt er at jeg har vist til straffeloven paragraf 135, som går på diskriminering. Denne loven omhandler tro og religion, og kan brukes i saker som denne, sier Hauge til Dagbladet.no.

Han understreker at han ikke har nevnt blasfemi-pararafen, som han sier fortsatt ligger død. Straffeloven, som Hauge snakket om, blir omtalt som rasismeparagrafen.

Hauge er i Midtøsten som en del av den norske delegasjonen, sammen med leder for Islamsk råd, Mohammed Hamdan, og Zulqarnain Sakander. Delegasjonen er i Midtøsten for å forsøke og roe ned tilstandene og gi et riktig og dekkende bilde av situasjoen i Norge.

- Stemmer ikke

Leder av Stortingets justiskomité, Anne Marit Bjørnflaten (Ap) sa i går til NTB, at en endring av straffeloven ikke stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer