Norge er ikke med i krigsplanene:

- Norge har ikke vurdert å bidra i Syria-angrep

I 2011 slapp norske jagerfly nærmere 600 bomber over Libya. Denne gang har vi ikke vurdert å bidra, ifølge utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

MILITÆR INTERVENSJON: Seks norske F16-fly slapp nærmere 600 bomber over Libya i 2011. Bildet viser en norsk bombe som treffer en flyhangar i Libya under Operation Odyssey Dawn. Den gang deltok Norge i en militær intervensjon som ble igangsatt av USA, støttet av Frankrike og Storbritannia. Foto: Forsvaret
MILITÆR INTERVENSJON: Seks norske F16-fly slapp nærmere 600 bomber over Libya i 2011. Bildet viser en norsk bombe som treffer en flyhangar i Libya under Operation Odyssey Dawn. Den gang deltok Norge i en militær intervensjon som ble igangsatt av USA, støttet av Frankrike og Storbritannia. Foto: Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA har mer enn antydet at en militær respons på det påståtte kjemiske angrepet i Syria lørdag kan være rett rundt hjørnet. President Donald Trump kunne knapt ha sagt det tydeligere, enn det han gjorde i en Twitter-melding onsdag: «Rakettene kommer»!

Konflikten har blitt så spent at Trump onsdag gikk ut på Twitter og hevdet at forholdet til Russland er verre enn noensinne, «og det inkluderer Den kalde krigen».

- Russland lover å skyte ned alle missiler som skytes mot Syria. Gjør dere klare Russland, for de vil komme, fine og nye og «smarte», skrev han.

- Alle alternativer er på bordet

Pressetalskvinne ved Det hvite hus, Sarah Sanders, fulgte opp på en pressekonferanse seinere på kvelden:

- Presidenten holder Assad og russerne ansvarlig for angrepet, sa Sanders under et pressemøte i Washington, før hun fulgte opp med å si at «alle alternativer er på bordet».

Thomas Slensvik, orlogskaptein og leder av Forsvarets høgskoles mediegruppe, sa til Dagbladet i går kveld at det er all grunn til å ta Trumps trusler på alvor. Han mener at den amerikanske presidenten har vært tydelig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer