Statsminister Jens Stoltenberg deltok på 1. mai-frokost på folkets hus på Tangen i Stange. Der hilste han på velgere og holdt tale. Stoltenberg besøker lørdag Stange, Hamar og Lillehammer i anledning 1. mai-feiringen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg deltok på 1. mai-frokost på folkets hus på Tangen i Stange. Der hilste han på velgere og holdt tale. Stoltenberg besøker lørdag Stange, Hamar og Lillehammer i anledning 1. mai-feiringen. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Norge har lavest arbeids-ledighet i Europa

Jens justerte ned antall ledige med 30 000 i 1. mai-tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Anslagene for arbeidsledigheten i 2010 blir i revidert nasjonalbudsjett justert ned med 30.000 ledige, opplyser statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Det var under 1. mai-frokosten på samfunnshuset på Tangen i Stange kommune i Hedmark lørdag formiddag at Stoltenberg slapp nyheten, melder Aftenposten.no.

Nedgangen på 30.000 ledige tilsvarer 1,25 prosentpoeng fra 2009, og Norge har med de nye anslagene Europas laveste ledighet.

- Dette er klart under gjennomsnittet for de siste 20 årene, og langt under gjennomsnittet i internasjonal sammenheng. Norge har nå den laveste ledigheten i Europa, sa Stoltenberg under 1. mai-frokosten.

Stoltenberg benyttet anledningen til å skryte av tidligere Ap-statsminister Odvar Nordli, som var til stede under frokosten. Norge skulle «være en øy av full sysselsetting i et hav av arbeidsledighet», var Nordlis målsetting på 1970-tallet. Dagens situasjon ligner på mange måter den som Nordli sto overfor i sin tid som statsminister, sa Stoltenberg.

(NTB)