Norge har støttet syrisk politi med over 2,5 millioner

Startet opplæring om menneskerettigheter for syriske politi- og sikkerhetsstyrker i 2008. I går ble over 80 demonstranter drept av politi- og sikkerhetsstyrkene.

MØTTE PRESIDENTEN: 13. januar i år møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre Syrias president Bashar al-Assad (t.v) i Damascus. Foto: EPA/STR/Scanpix
MØTTE PRESIDENTEN: 13. januar i år møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre Syrias president Bashar al-Assad (t.v) i Damascus. Foto: EPA/STR/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske myndigheter støttet i 2008 den syriske politistyrken med 730 000 kroner. I 2010 ble støtten fornyet med 1 840 000 kroner, og UD forteller at de har opplevd prosjektet som positivt.

- Vi har støttet den syriske politistyrken gjennom Geneva Institute for Human Rights (GIHR) sammen med Sveits. Det har gått ut på økt bevissthet rundt menneskerettigheter og opplæring i likestilling, bekrefter pressevakt Mariam Naqvi i Utenriksdepartementet overfor Dagbladet.

- Veldig positivt - Syriske myndigheter har selv vært interessert i prosjektet, og det har vi opplevd som veldig positivt, fortsetter Naqvi.

Støtten gikk i første omgang til syrisk politi, men utviklet seg til å inkludere innenriksministeriet og sikkerhetstjenesten også.

- Enkelte har fått videre opplæring hos GIHR i Geneve. Prosjektet har også fått oppmerksomhet fra myndighetene, blant annet fra viseutenriksministeren sjøl, sier Naqvi i UD til Dagbladet.

- Et skritt i riktig retning UD mener det er en viktig og positiv begynnelse, men vil ikke si om de opplever pengene som vel brukt sett i sammenheng med uroen som preger landet for tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer