Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge helt ferdig med finanskrisen

Norge kom seg helskinnet igjennom og vil få økonomisk vekst i hele 2012, ifølge OECD.

FERDIG: Statsminister Jens Stoltenberg kan som en av få statsoverhoder vinke farvel til finanskrisen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FERDIG: Statsminister Jens Stoltenberg kan som en av få statsoverhoder vinke farvel til finanskrisen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- OECDs analyse av norsk økonomi slår ettertrykkelig fast at Norge som et av få land har kommet seg ut av finanskrisen: god vekst, lav og fallende arbeidsløshet og solide statsfinanser. Og OECD gir anerkjennelse for det, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under organisasjonens møte i Paris onsdag.

Forbruk og investeringer Økende privat forbruk og stigende investeringer bidrar til styrken i den norske økonomien. Dette mer enn oppveier for stagnasjon i eksporten av olje og gass, het det i organisasjonens halvårsrapport onsdag.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) spår at den norske fastlandsøkonomien vil få en vekst på 3,3 prosent i år og 4,0 prosent neste år. Lønns- og prisveksten for 2011 og 2012 blir på henholdsvis 1,7 og 2,0 prosent, het det videre i rapporten.

- Nødvendig renteøkning Organisasjonens økonomer påpeker at Norges Bank har varslet renteøkninger i årene som kommer.

- Dette virker som et nødvendig pengepolitisk inngrep, selv om inflasjonen ligger under målsettingen og den norske kronen er sterk, mener økonomene.

Høy oljepris vil bidra til budsjettoverskudd i Norge. Likevel bør norsk økonomisk politikk rettes inn mot en gradvis reduksjon av underskuddet på andre deler av budsjettet, framholder Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!