Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge i Chile

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsminister Ansgar Gabrielsen vil nå ha en grundig gjennomgang av forholdene ved lakseoppdrettskonsernet Mainstream i Chile, hvor den norske stat eier mer enn 79 prosent av aksjene. Gabrielsen har bedt styreleder Sigbjørn Johnsen om en skikkelig redegjørelse for de kritikkverdige arbeidsforholdene som ble avslørt i en reportasje i Dagbladets Magasinet sist helg. Mainstream er blant annet bøtelagt av chilenske myndigheter for å ha suspendert fabrikkens første lovlig valgte fagforeningsleder.

Gabrielsen ser ut til å ta saken med det største alvor og viser til at det står om den norske stats anseelse i utlandet. Det vil det definitivt gjøre når arbeidsforholdene er av en slik art at det går utover de ansattes liv og helse. Vi tar for gitt at Gabrielsen ikke farer over problematikken med den samme harelabb som den norske ambassade i Chile og fiskeriminister Svein Ludvigsen tidligere har gjort.