Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge i Kosovo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • NATOs øverstkommanderende diskuterer om Norge og Danmark skal lede KFOR-styrkene i Kosovo fra januar neste år, og dersom forespørselen kommer, sier Norge ja. Det understreket statsminister Jens Stoltenberg i går. Det er da heller ingen grunn til at Norge skulle løpe fra sitt ansvar i Kosovo. Som vi tidligere har skrevet på lederplass, støtter vi tanken om en norsk ledelse av KFOR-styrkene. Vi har råd til å betale det oppdraget koster.
  • Men vi må også ta oss råd til å forstå at Kosovo trenger mer enn soldater. En hel provins skal gjenoppbygges materielt, og dersom det som var NATOs krigsmål, nemlig et flerkulturelt Kosovo, skal bli realitet, må tilliten mellom folkegruppene bygges opp fra bunnen. Dette arbeidet tar år, og krever aktiv støtte fra det øvrige Europa. Derfor bør Norge øke og ikke som nå kutte i bistanden til Kosovo, samtidig som vi overtar ledelsen av KFOR-styrkene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media