Norge i rødt, hvitt og blått og i streik!

Ikke vent med å kjøpe 17-maistasen, for kles- og skobutikkene kan bli rammet av streik fra midnatt natt til 16. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men først er det 170 taxisjåfører i Trondheim, Bergen og Oslo som kan bli tatt ut i streik fra natt til lørdag.

Og i juni kan fotball-EM bli rammet om forhandlingene i NRK ikke fører fram.

Skjerpet appetitt

Mens riksmeklingsmann Reidar Webster greide å hale meklingen i privat sektor i havn natt til tirsdag, har han og de andre meklingsmennene en kjempejobb foran seg for å unngå flere streiker.

Lett blir det nok ikke, for tirsdagens jubeldag for LO har skjerpet appetitten på et godt oppgjør for både de ansatte i varehandelen og i offentlig sektor.

Ny storstreik?

I går startet meklingen for stat- og kommuneansatte som kan ende i en ny storstreik fra midnatt natt til 25. mai.

- Resultatet i privat sektor øker ikke streikefaren, men hvis arbeidsgiverne ikke strekker seg langt nok, vil vi være svært motiverte for en streik. Bevisstheten blant medlemmene om hva vi fortjener har økt etter det oppgjøret, sier Anders Folkestad.

Innspurten i oppgjøret som omfatter nesten en halv million arbeidstakere, fortsetter søndag 22. mai.

Blir de ikke enige innen midnatt natt til 25. mai, våkner landet igjen til storstreik. Men hvem som eventuelt skal streike og i hvilket omfang, blir varslet først fire dager før fristen.

Apotekene

26. mai begynner meklingen for Norges Farmaceutiske Forening og Norsk Apotekerforening. Blir ikke partene enige, rammes apotekene fra lørdag 3. juni.

Avisene

9. juni kan det igjen bli avisløse dager, om ikke forhandlingene mellom Norsk Journalistlag og Norske Avisers Landsforening fører fram.

Fotball-EM

I NRK fortsetter forhandlingene om å få til en ny lønnsavtale mandag. Blir det ikke enighet, kan streik være et faktum også der fra begynnelsen av juni. Det betyr at fotball-EM blir rammet.

tore.gjerstad@dagbladet.no