Norge i samarbeid med Cuba om håndtering av naturkatastrofer

- Savner fokus på menneskerettigheter, sier høyrepolitiker.

PÅ CUBA: Den norske statssekretæren Håkon Gilbrandsen (til høyre i bildet) befinner seg nå i møter med de cubanske myndighetene. Formålet er å øke samarbeidet mellom de to landene, samt å lære av Cubas håntering av naturkatastrofer. Foto: Wera Helstrøm/ Utenriksdepartementet
PÅ CUBA: Den norske statssekretæren Håkon Gilbrandsen (til høyre i bildet) befinner seg nå i møter med de cubanske myndighetene. Formålet er å øke samarbeidet mellom de to landene, samt å lære av Cubas håntering av naturkatastrofer. Foto: Wera Helstrøm/ Utenriksdepartementet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske statssektetæren Håkon A. Gulbrandsen, som har ansvar for utviklingsspørsmål og bistand i forbindelse med naturkatastrofer, er nå på offisielt statsbesøk på Cuba.

- Vil læreDer diskuterer han samarbeid mellom Norge og Cuba på klimaområdet. Det er første gang Norge er i samarbeid med Cuba på dette området.

- Cuba er veldig gode på å hindre at det oppstår skader i forbindelse med naturkatastrofer. De er blant annet svært gode på evakuering. På disse områdene kan Cuba lære oss masse som vi kan ta med oss når vi skal hjelpe andre land med å takle lignende utfordringer, forteller Gulbrandsen til Dagbladet.no på telefon fra Havana.

I løpet av besøket skal Gulbrandsen blant annet i møter med sivilforsvaret, utenriksdepartementet, industridepartementet og miljødepartementet.

Han vil også få førstehånds inntrykk av ødeleggelsene og gjenoppbyggingen etter de tre voldsomme orkanene som herjet Cuba høsten 2008 og som forvoldte skader til over 10 milliarder dollar.

Etterlyser fokus på menneske- rettigheterHøyrepolitiker Jan Tore Sanner er kritisk til den norske regjeringens prioriteringer på Cuba. Han mener fokuset burde vært på andre områder enn miljø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.