Norge i Sverige

«Vi har inte sett slutet på Mette-Marit än»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVENSKENE ER seg like. Samme hvor oljerike og viktige vi nordmenn er blitt, så følger de ikke med i hva vi driver med. Forleden ringte jeg en svensk professor i statsvitenskap ved universitetet i Göteborg. Han har skrevet en vitenskapelig avhandling om årsakene til Mona Sahlins stup fra den politiske maktens tinde for 11 år siden. I samtalen nevnte jeg at vår LO-leder, Gerd-Liv Valla, i løpet av ei uke falt fra å være Norges mektigste til å bli landets mest utskjelte og degraderte person. - Jaså? Det har jeg ikke fått med meg, svarte statsviteren i telefonen på sitt kontor bare fire-fem timers kjøretur sør for Oslo. Man kan få nasjonalt mindreverdighetskompleks av mindre.

MEN METTE-MARIT er de opptatt av, svenskene. Forleden kveld var hennes kronprinsessekarriere tema for et timelangt program i TV4. Kanalen kjører for tida en serie om utryddingstruede kongehus under tittelen «Prinsar och prinsessor».Jeg har ikke sett programmet og må støtte meg på TV-kritikerne i et par svenske aviser. Og de er ikke nådige.«Trist norgehistoria. Ytligt reportage om norska kungahuset», skriver TV-anmelderen Leif Furhammar i avisa Dagens Nyheter. Og tilføyer: «En norsk time med fortettet likegyldighet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer