- Norge importerer barnebruder

Jenter helt ned i 12-årsalderen gifter seg med voksne menn, hevder Gerd Fleischer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gerd Fleischer, leder for foreningen SEIF, Selvhjelp for innvandrere og flyktninger, sier til NRK at hun selv har truffet mellom ti og femten barnebruder i Norge. Noen helt nede i 12-årsalderen.

Barnebrudene kommer ifølge Fleischer fra en rekke land, blant annet i Midtøsten, Afrika og Balkan. Hun kan fortelle om omfattende mishandling av noen av dem.

- Spark, slag mot ansikt, hode, i ryggen. De kan være slått med gjenstander og mer eller mindre stengt inne, forteller Fleischer til NRK.

Årsaken til at dette kan skje, er at norske myndigheter ikke alderstester jentene. Jentene har som regel falske papirer på at de er over 18 år.

Advokat Monica Lindbeck forteller at hun i skilsmissesaker har representert rundt ti unge jenter som har kommet til Norge med falske papir på at de var over 18. Mange skal i virkeligheten ha vært 14 - 15 år. Lindbeck mener myndighetene burde ta i bruk alderstesting av jenter som kommer til Norge for familiegjenforening.

Avdelingsdirektør Morten Hansen ved oppholdsavdelingen i Utlendingsdirektoratet, sier at de er avhengig av en mistanke før de setter i gang undersøkelse av slike saker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer