Norge importerte 200 tonn mat fra Japan i fjor

Det er trygt å spise japansk mat i Norge, melder Mattilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mattilsynet deltar i Kriseutvalget for atomberedskap og får fortløpende informasjon om den krevende situasjonen i Japan.

Men hendelsene og den usikre situasjonen ved japanske kjernekraftverk har ikke ført til at Mattilsynet har iverksatt tiltak rettet mot mat som importeres fra Japan.

-  Det er ikke er behov for noen spesielle tiltak rettet mot japansk mat, og det er ingen fare for utrygg mat i Norge som følge av dette, sier adm. dir i Mattilsynet, Kari Bryhni.

Japanerne ivaretar sikkertheten på sine egne produkter. I tillegg vil både Mattilsynet i Norge og EU følge med på utviklingen i Japan, opplyser hun.

- Det er trygt å spise japansk mat i Norge, understreker Bryhni.

Mattilsynet melder på sine nettsider at import av meldepliktige næringsmidler fra Japan var i 2010 på cirka 200 tonn.

Varene som importeres direkte fra Japan til Norge er i hovedsak typiske japanske produkter som blant annet wasabi og soyasaus.

Av animalske produkter er det kun fisk, fiskevarer og akvakulturprodukter som kan importeres til Norge fra Japan.