Espen Rostrup Nakstad:

Norge inne i ny bølge

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at Norge absolutt er inne i en fjerde smittebølge.

NY BØLGE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fastslår at Norge er inne i en fjerde smittebølge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY BØLGE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fastslår at Norge er inne i en fjerde smittebølge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det registrert 1093 nye smittetilfeller i Norge. Nå fastslår assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad overfor Dagbladet at Norge er inne i en fjerde smittebølge.

- Vi er absolutt inne i en fjerde smittebølge nå, men vaksineringen gjør at vi foreløpig ikke har en stor bølge med innleggelser per i dag. Likevel er det viktig å beholde kontrollen slik at ikke så mange blir smittet at innleggelsestallene også øker mye, sier Nakstad til Dagbladet.

På toppen av den tredje smittebølgen, 22. mars, ble det registrert 1107 nye tilfeller i løpet av et døgn.

Smittetoppen

Overlege Preben Aavitsland sa følgende om årsaken til smitteøkningen tirsdag.

- Den skyldes i hovedsak økt smittespredning blant ungdom og unge voksne, særlig blant uvaksinerte, nå som samfunnet er kommet i gang igjen etter sommeren og kontakten mellom folk er økt. I tillegg er det mer testing nå slik at man oppdager flere av tilfellene enn før, sa Aavitsland til Dagbladet.

Hittil i august har det blitt registrert 3522 nye smittetilfeller i aldersgruppa 10 til 19 år, 2831 nye tilfeller i aldersgruppa 20 til 29 år, 2169 nye tilfeller i aldersgruppa 30 til 39 år og 1828 nye tilfeller i aldersgruppa 0 til 9 år, ifølge MSIS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer