Espen Rostrup Nakstad:

Norge inne i ny bølge

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at Norge absolutt er inne i en fjerde smittebølge.

NY BØLGE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fastslår at Norge er inne i en fjerde smittebølge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY BØLGE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fastslår at Norge er inne i en fjerde smittebølge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.46% Første dose: 78.26%

Tirsdag ble det registrert 1093 nye smittetilfeller i Norge. Nå fastslår assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad overfor Dagbladet at Norge er inne i en fjerde smittebølge.

PRESSEKONFERANSE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie sa nylig at Norge er i ferd med å komme inn i en ny smittebølge. Vis mer

- Vi er absolutt inne i en fjerde smittebølge nå, men vaksineringen gjør at vi foreløpig ikke har en stor bølge med innleggelser per i dag. Likevel er det viktig å beholde kontrollen slik at ikke så mange blir smittet at innleggelsestallene også øker mye, sier Nakstad til Dagbladet.

På toppen av den tredje smittebølgen, 22. mars, ble det registrert 1107 nye tilfeller i løpet av et døgn.

SKOLESMITTE: Espen Rostrup Nakstad avviser forvirring om karanteneregler på skolene. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Smittetoppen

Overlege Preben Aavitsland sa følgende om årsaken til smitteøkningen tirsdag.

- Den skyldes i hovedsak økt smittespredning blant ungdom og unge voksne, særlig blant uvaksinerte, nå som samfunnet er kommet i gang igjen etter sommeren og kontakten mellom folk er økt. I tillegg er det mer testing nå slik at man oppdager flere av tilfellene enn før, sa Aavitsland til Dagbladet.

Hittil i august har det blitt registrert 3522 nye smittetilfeller i aldersgruppa 10 til 19 år, 2831 nye tilfeller i aldersgruppa 20 til 29 år, 2169 nye tilfeller i aldersgruppa 30 til 39 år og 1828 nye tilfeller i aldersgruppa 0 til 9 år, ifølge MSIS.

Innleggelser

Fra fredag til mandag økte antallet innlagte covid-19-pasienter fra 37 til 53. Siden har antallet gått ned til 52. FHI-overlege Aavitsland omtalte utviklingen som uheldig på mandag.

- Årsaken til økningen er at det har vært mer smittespredning de siste par ukene, særlig blant unge voksne og ungdom. Da blir det også enkelte flere innleggelser, særlig blant de rundt 500 000 voksne som ennå ikke har vaksinert seg, sa han og konkluderte:

- Utviklingen er uheldig, men ikke dramatisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer