Norge innfører grensekontroll på alle ferger fra Sverige, Danmark og Tyskland

Fra torsdag klokka 8.

TRAPPER OPP:  Norge innfører grensekontroll på alle ferger fra Sverige, Danmark og Tyskland og trapper opp grensekontrollen langs innfartsveiene til Norge fra torsdag klokka 08.00. Foto: NTB Scanpix
TRAPPER OPP: Norge innfører grensekontroll på alle ferger fra Sverige, Danmark og Tyskland og trapper opp grensekontrollen langs innfartsveiene til Norge fra torsdag klokka 08.00. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge innfører grensekontroll på alle ferger fra Sverige, Danmark og Tyskland.

Det melder NTB.

Samtidig trapper man opp grensekotnrollen langs innfartsveiene til Norge. Endringene trer i kraft torsdag klokka 08.00.

Tiltakene kommer etter at Sveriges statsminister Stefan Löfven tirsdag sa at landet ikke lenger kan håndtere flyktningsituasjonen, og at de vil iverksette tiltak for å redusere tilstrømmingen av flyktninger.

- Vi kan ikke vente til det samme skjer i Norge. Derfor har vi allerede satt i gang en rekke tiltak, men vi må også følge nøye med på hva andre land gjør og handle raskt, sier statsminister Erna Solberg (H).

Solberg har derfor bedt justisminister Anders Anundsen (Frp) om å innføre strengere grensekontroll.

- Sverige varsler nå en rekke lovendringer. Jeg vil understreke at et flertall av disse lovendringene enten er gjeldende norsk lov allerede, eller de er foreslått av regjeringen i høst, sier statsministeren.

Solberg understreker at Norge fortsatt vil bruke Dublin-avtalen for å returnere asylsøkere som kommer fra Sverige til Norge. Hun sier regjeringen vil kontakte EU for å uttrykke bekymring over det hun kaller en manglende opprettholdelse av Schengens grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer