Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge kan bli saksøkt av Hells Angels

Fordi utenlandske HA-medlemmer ble utvist før en klubbfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 22 utenlandske medlemmer og sympatisører av Hells Angels som truer med å gå til sak, skriver Stavanger Aftenblad.

Blant HA-medlemmene er den mye omtalte danske Jørn Jønke Nielsen som om nødvendig vil gå rettens vei for å sikre seg at han kan reise til Norge og delta på arrangementer i klubblokalene på Jæren.

Klaget til UDI - I første omgang har mine klienter klaget til UDI på det vi mener er et ulovlig bortvisningsvedtak fattet av politiet. Dersom vi mot formodning ikke vinner fram, vil saken bli kjørt helt til topps i rettssystemet, både i Norge og internasjonalt, sier advokat Geir Jøsendal som representer de 22 danske, tyske og luxembourgske statsborgerne.

Det var 2. april i år at et HA-medlem feiret sin 40-årsdag med svær fest på Braut. Politiet pågrep de utenlandske gjestene med en gang de satte sine bein på norsk jord. Flere av HA-medlemmene satt på glattcelle i inntil et døgn før de ble transportert ut av landet.

- Jeg har ingen problemer med å akseptere at politiet ønsker å holde et øye med Hells Angels, men de er nødt til å følge samfunnets spilleregler, sier Jøsendal.

- Det er opplagt at disse aksjonene kun var et ønske om å stresse de norske medlemmene og sette dem i et dårlig lys i forhold til sine brødre i utlandet, fortsetter han.

Vil fortsette praksisen Politiet i Rogaland avviser å ha gjort noe galt.

- Vi kommer til å fortsette med denne praksisen ved fremtidige arrangementer med internasjonal deltakelse, sier politiinspektør Leif Ole Topnes i Rogaland politidistrikt.

UDI viser til paragraf 122 i utlendingsloven hvor det heter at en EØS-borger kan utvises når hensynet til offentlig orden eller sikkerhet tilsier det.

- I dette ligger det at det må kun antas at utlendingen vil kunne begå kriminelle handlinger dersom vedkommende får adgang til Norge. Det skal vurderes konkret i hver enkelt sak om det antas å foreligge en slik fare, sier avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt.
(NTB)