Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge kan få kommandoen over KFOR

NATOs øverstkommanderende i Europa vil at Norge og Danmark skal lede KFOR-styrken i Kosovo fra våren 2001. En dragkamp vil avgjøre om det blir norsk sjef for styrken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kostnadene som følger med toppstillingen i KFOR kommer opp i tresifrede millionbeløp. Hvis Norge trekker det lengste strået, blir Regjeringen nødt til å be Stortinget om ekstrabevilgninger, skriver Aftenposten.

I løpet av kort tid vil NATO-rådet etter anbefaling fra alliansens militærkomité avgjøre hvem som får i oppdrag å danne kjernen i hovedkvarteret til KFOR-styrken i Kosovo fra mars/april kommende år.

Øverstkommanderende for de allierte styrkene i Europa, general Joseph Ralston, har etter hva Aftenposten erfarer anbefalt at NATOs nordregion overtar kjernefunksjonene ved KFOR-hovedkvarteret i Pristina. Dermed har Danmark og Norge kastet seg inn i kampen for at henholdsvis Karup på Jylland og Jåttå i Stavanger sammen skal overta styringen når et nytt halvår sengasjement utløper i mars/april 2001. Mellom 300 og 400 stillinger i Kosovo skal fylles.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media