- Norge kan ikke støtte opp under de mest skrekkelige sidene ved Afghanistan

Regjeringens forskere slakter Forsvarsdepartementet. Kvinne-handlingsplanen de lagde ble aldri satt ut i livet.

LAGDE HANDLINGSPLAN: Sammen med Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet lagde Prio-forskere Torunn Tryggestad og Helga Hernes en handlingsplan for hvordan det norske forsvaret kunne ha et kvinnefokus i sitt arbeid i Afghanistan. De to er overrasket og skuffet over at ikke mer er skjedd siden planen ble presentert i 2006. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG
LAGDE HANDLINGSPLAN: Sammen med Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet lagde Prio-forskere Torunn Tryggestad og Helga Hernes en handlingsplan for hvordan det norske forsvaret kunne ha et kvinnefokus i sitt arbeid i Afghanistan. De to er overrasket og skuffet over at ikke mer er skjedd siden planen ble presentert i 2006. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||OSLO/LONDON (Dagbladet.no): - Vi vil holde orden i eget hus, og være pådriver og vaktbikkje internasjonalt. Gjennomføring av resolusjon 1325 bør være en norsk merkesak i arbeidet for fred og utvikling, skrev fem av Norges statsråder på kvinnedagen i 2006.

HandlingsplanI debattinnlegget i Aftenposten, lover likestillingsminister Karita Bekkemellem, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, justisminister Knut Storberget, utenriksminister Jonas Gahr Støre og utviklingsminister Erik Solheim å følge opp sikkerhetsresolusjon 1325. 

Derfor presenterte de en handlingsplan for økt oppmerksomhet rundt resolusjonen om kvinner i konflikt, og økt kvinnefokus i Afghanistan.

- Dette er en viktig resolusjon, som vi ikke har lov til å glemme. Kvinner fra alle partier på Stortinget har gått i bresjen for resolusjonens innhold. Regjeringen vil være med i denne dugnaden, skrev de.

Dagbladet avslørte onsdag at knapt én norsk soldat i Afghanistan hørt om den i dag.

Forskerne overrasketPrio-forskerne Helga Hernes og Torunn Tryggestad bidro i 2005 og 2006 til handlingsplanen som ble presentert med brask, bram og store ord. De er nå overrasket og skuffet over hvordan planen nærmest ser ut til å ha blitt lagt i en skuff og glemt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer