- Norge kan ikke støtte opp under de mest skrekkelige sidene ved Afghanistan

Regjeringens forskere slakter Forsvarsdepartementet. Kvinne-handlingsplanen de lagde ble aldri satt ut i livet.

LAGDE HANDLINGSPLAN: Sammen med Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet lagde Prio-forskere Torunn Tryggestad og Helga Hernes en handlingsplan for hvordan det norske forsvaret kunne ha et kvinnefokus i sitt arbeid i Afghanistan. De to er overrasket og skuffet over at ikke mer er skjedd siden planen ble presentert i 2006. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG
LAGDE HANDLINGSPLAN: Sammen med Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet lagde Prio-forskere Torunn Tryggestad og Helga Hernes en handlingsplan for hvordan det norske forsvaret kunne ha et kvinnefokus i sitt arbeid i Afghanistan. De to er overrasket og skuffet over at ikke mer er skjedd siden planen ble presentert i 2006. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||OSLO/LONDON (Dagbladet.no): - Vi vil holde orden i eget hus, og være pådriver og vaktbikkje internasjonalt. Gjennomføring av resolusjon 1325 bør være en norsk merkesak i arbeidet for fred og utvikling, skrev fem av Norges statsråder på kvinnedagen i 2006.

HandlingsplanI debattinnlegget i Aftenposten, lover likestillingsminister Karita Bekkemellem, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, justisminister Knut Storberget, utenriksminister Jonas Gahr Støre og utviklingsminister Erik Solheim å følge opp sikkerhetsresolusjon 1325. 

Derfor presenterte de en handlingsplan for økt oppmerksomhet rundt resolusjonen om kvinner i konflikt, og økt kvinnefokus i Afghanistan.

- Dette er en viktig resolusjon, som vi ikke har lov til å glemme. Kvinner fra alle partier på Stortinget har gått i bresjen for resolusjonens innhold. Regjeringen vil være med i denne dugnaden, skrev de.

Dagbladet avslørte onsdag at knapt én norsk soldat i Afghanistan hørt om den i dag.

Forskerne overrasketPrio-forskerne Helga Hernes og Torunn Tryggestad bidro i 2005 og 2006 til handlingsplanen som ble presentert med brask, bram og store ord. De er nå overrasket og skuffet over hvordan planen nærmest ser ut til å ha blitt lagt i en skuff og glemt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.