Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge kan «kjøpe» seg ut av Afghanistan-knipe

Kan betale for flere afghanske soldater.

PENGER ELLER SOLDATER: Obama-rådgiver Julianne C. Smith mener at Norge kan bidra sivile mannskap eller pengebeløp, istedenfor å sende soldater til Afghanistan.  Foto: EPA/SCANPIX
PENGER ELLER SOLDATER: Obama-rådgiver Julianne C. Smith mener at Norge kan bidra sivile mannskap eller pengebeløp, istedenfor å sende soldater til Afghanistan. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Regjeringen vil ikke å sende flere soldater til Afghanistan for å imøtekomme oppfordringen fra USA.
Et alternativ kan bli å betale for flere afghanske soldater.

Det antyder spesialrådgiver Julianne C. Smith fra Barack Obamas administrasjon overfor TV 2.

Hun er i Oslo for å diskutere Norges forpliktelser overfor NATO.

- Noen allierte mener de kan grave dypt og bidra til å skaffe de 10 000 soldatene vi trenger. Andre finner det nok enklere politisk, finansielt eller av andre grunner, å heller tilby sivile mannskaper eller skrive ut en sjekk, sier Smith.

USA har varslet at de vil sende flere soldater til det krigsherjede landet, og venter nå på svar fra de allierte i NATO.

- Norge har for eksempel bidratt med 20 millioner dollar til den afghanske hærens fond for å støtte utvikling av hæren. Men kostnadene stiger, og hvis Norge kan gjøre noe for å øke, eller kanskje doble, sitt bidrag, så vil det settes stor pris på, sier spesialrådgiveren.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media