Norge kan være CO2-nøytralt i 2050

Det vil koste 20 milliarder kroner årlig i 40 år.

MÅ TA OVER: Hvis Norge skal bli CO2-nøytralt så må privatbilene gå på strøm. Her fra Norges første klimabilutstilling på Youngstorget i Oslo. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MÅ TA OVER: Hvis Norge skal bli CO2-nøytralt så må privatbilene gå på strøm. Her fra Norges første klimabilutstilling på Youngstorget i Oslo. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det vil koste Norge 20 milliarder kroner årlig i 40 år å klare å bli CO2-nøytralt i 2050, ifølge en rapport Energibedriftenes Landsforening (EBL) legger fram mandag.

En CO2-nøytral nasjon er i tråd med FNs klimamål. EBLs kommunikasjonsdirektør Kristian Pladsen mener målsettingen er realistisk:

- 20 milliarder kroner i året er godt innenfor det det norske samfunnet kan klare. Og mange av disse pengene vil uansett bli brukt i vedlikehold og reinvesteringer, sier han til NRK.

EBL mener blant annet at i tillegg til en storsatsing på fornybar energi, må alle privatbiler over på strøm.

- Vi snakker ikke om noen omveltning av energisystemet, men om en kursendring. Norge har to solide fortrinn allerede, nemlig at vi har så mye fornybar energi, og at vi har et godt utbygget strømnett som vi kan utvikle, sier Pladsen.

(NTB)